Tijdelijke woonruimte of liever een hotel voor een korte periode?

Ben je op zoek naar een hotel of tijdelijke woning? Wanneer je voor een korte tijd een woning nodig hebt maken veel mensen gebruik van een hotel. Vaak kun je ook korting krijgen op het tarief per nacht als je voor langere tijd een kamer wilt boeken. Wanneer het maar voor enkele dagen is zal dit niet het geval zijn, maar voor enkele weken of zelfs maanden valt er meestal wel een flinke korting te krijgen. Wanneer je voor langere tijd een tijdelijke woning zoekt, kun je ook op verschillende woning websites kijken.

Vaak verhuren mensen hun huis of appartement tijdelijk als ze naar het buitenland gaan. Het voordeel hiervan is dat het vaak gemeubileerd wordt verhuurt zodat je amper kosten hebt aan (tijdelijke) meubels en kluskosten. Kijk eens op Rentslam.com voor verhuur in de grote steden en met name in Amsterdam. Hier kan het namelijk erg lastig zijn om een geschikte woonruimte te vinden. Er zijn namelijk ontzettend veel mensen op zoek naar een woning in Amsterdam, waardoor de prijzen stijgen. Woningen in Amsterdam zijn tegenwoordig erg duur, zeker wanneer je een woning op een goede locatie zoekt.

Probeer zo snel mogelijk op een woning te reageren

Wanneer je er op tijd bij bent heb je de meeste kans om de woning te krijgen. De meeste kans maak je daarom als je je inschrijft bij een woning verhuurbedrijf zoals Rentslam. Zij maken aan de hand van jouw wensen en eisen een lijst met geschikte woningen. Wanneer er nieuwe woning op de markt komen krijg jij hier meteen een melding van in de vorm van een email. Het voordeel van Rentslam is dat zij het woning aanbod van verschillende grote verhuurpartijen in een overzicht zetten. Zodat jij als huurder niet tien verschillende woningwebsites hoeft af te zoeken op zoek naar een geschikte woning. Alle mogelijkheden zie je dus in een oogopslag waardoor je tijd zult besparen en deze kunt gebruiken voor andere belangrijke zaken.

Tijdelijke woonruimte op een camping

Een andere optie voor tijdelijke woonruimte is een chalet of stacaravan huren op een camping. Hier zijn vaak goedkope prijzen wanneer het geen hoofdseizoen is, waardoor je er goedkoop voor een langere periode kunt verblijven. Je hebt dan een eigen keuken, badkamer, slaapkamer en vaak een tuintje. Ook kun je gebruik maken van de faciliteiten van de camping. Wel is het zo dat je op een camping niet voor langere tijd kunt wonen, het is dus echt beschikbaar gesteld voor tijdelijke bewoning. In de maanden juli en augustus is het vaak niet mogelijk om er tijdelijk te wonen. Houd er dus rekening mee dat het in de meeste gevallen voor een periode van maximaal 10 maanden gaat.