Een speed pedelec fiets kopen. Welke kies jij voor?

Een elektrische fiets is ondertussen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Er zijn al een aantal verschillende soorten elektrische fietsen. Telkens komen daar natuurlijk ook nieuwe dingen in uit. De trend en de techniek die staat zeker niet stil en zal zeker ook nog wel even doorgaan. Heb jij al eens gehoord van een speed pedelec fiets?

Wat is een speed pedelec fiets eigenlijk?

Een speed pedelec fiets valt onder de elektrische fietsen maar hiervan is de snelheid hoger dan de standaard van 25 kilometer per uur. De pedelec fietsen kunnen wel een snelheid halen van 45 kilometer per uur.

Let er goed op dat wanneer je deze pedelec elektrische fiets aan gaat schaffen dat de regels die er zijn omtrent elektrische fietsen anders kan zijn omdat de snelheid hoger ligt. Er zijn landen in Europa waardoor ze dus niet op de openbare weg mogen om deze reden. Op eigen terrein mogen deze fietsen dan weer wel dus daar is hij uitermate geschikt voor.

Waar kun jij je speed pedelec fiets kopen?

Onder andere bij vansprint.be zijn deze mooie fietsen te bezichtigen en te koop. Zij kunnen jou voorzien van de informatie die jij wilt hebben zodat jij een besluit kunt nemen of dat deze fiets wel iets voor jou is.

Wanneer mag je wel met een speed pedelec op de openbare weg?

Er zijn een aantal regels waaraan jij je moet houden zodat jij met je pedelec fiets gewoon op de openbare weg mag. Dit zijn de volgende regels.

–         Je moet minimaal 16 jaar oud zijn en jij moet in het bezit zijn van het bromfietsrijbewijs.

–         Wanneer je gebruik maakt van een speed pedelec fiets moet je verplicht een helm dragen. Het gaat dan om de goedgekeurde bromfietshelmen of een goedgekeurde speed pedelec helm.

–         Je speed pedelec elektrische fiets moet verzekerd zijn door middel van een aansprakelijkheidsverzekering.

–         Jouw speed pedelec elektrische fiets moet geregistreerd zijn en een kenteken hebben. Dit moet een geel bromfietskentekenplaatje zijn zodat je ermee op de openbare weg mag rijden. Heb je deze niet? Dan mag je er niet mee de openbare weg op.

–         Je moet met je speed pedelec elektrische fiets op de rijbaan rijden of op een bromfietspad. Op het fietspad rijden ermee mag dus niet!

De verschillende speed pedelec elektrische fietsen

Er zijn verschillende modellen van deze mooie fietsen te koop. Zo zijn er onder andere speed pedelec moutainbikes en damesfietsen. Dit zijn de meest verkochte modellen van dit moment.

Doordat deze fietsen wat harder gaan dan de gemiddelde elektrische fiets is de actieradius waarschijnlijk iets minder groot. Toch is het nog heel goed te doen om er opuit te trekken met deze fietsen.

Het onderhoud van de fiets kan je het beste door de dealer laten doen. Dit omdat hun precies weten hoe deze fiets in elkaar zit en de fiets op alle belangrijke punten die er zijn kunnen controleren zodat jij er veilig op weg kunt.