Hotel Workum

Hotel Workum

Het dorp dat bekend is door de bekende schilder Jopie Huisman. Je kunt hier het Jopie Huismanmuseum bezoeken en zijn werken bewonderen. Een overnachting reserveren in een hotel Workum kan bij Hotel aan de Wymerts, Hotel de Gulden Leeuw en Hotel Gast Inn. Als je een meerdaagse overnachting boekt, kun je op je eigen tempo de rijke historie en de cultuur van Workum ontdekken. Deze plaats heeft veel winkeltjes en galeries welke je kunt bezoeken of combineren met een fietstocht. De omgeving leent zich uitstekend voor lange fiets- en wandeltochten. Fietsen kun je huren bij hotels in Workum.

Hotel aan de Wymerts

Verblijven in deze accommodatie doe je op een milieuvriendelijke manier. Er wordt hier alles aan gedaan om de gasten op een duurzame en klimaat neutrale manier te laten overnachten. Er zijn zestig zonnepanelen die het complex van warm water en energie voorzien. In het bijbehorende restaurant kun je in de avond een heerlijke steak of tapas eten. Overdag kun je hier ontbijten en lunchen. In dit hotel Workum kun je ook terecht voor een lichaamsmassage of een gezichtsbehandeling. Je komt op deze manier zeker uitgerust weer thuis.

Meer informatie en boeken

Hotel de Gulden Leeuw

Met een ligging midden in het centrum ben je zo bij alle mooie plekken van deze plaats. Van alle hotels Workum ligt deze accommodatie het centraalst, namelijk in hartje centrum aan het Marktplein. De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien, om ervoor te zorgen dat je volledig tot rust komt. In het stijlvolle restaurant worden de maaltijden met zorg bereid en zorgen voor een heuse culinaire beleving. Het ontbijt wordt geserveerd in een aparte ontbijtzaal. In de stijlvolle hotelbar kun je altijd terecht voor een drankje. Je kunt natuurlijk ook plaats nemen op het zonnige terras.

Meer informatie en boeken

Hotel Gast Inn

Bij dit hotel in Workum kun je niet alleen maar overnachten, maar ook een sloep of een jacht huren. De verbouwde stolpboerderij is pal aan het water gelegen en op loopafstand van het IJsselmeerstrand en het centrum. Je kunt hier ook terecht voor diverse arrangementen, zoals een sloepentocht of rondvaart. Ideaal als je toch het water op wilt, maar liever niet zelf wilt varen. Je slaapt in een ruime comfortabele kamer en voor het hele gezin is er een familiekamer beschikbaar, waar je na een dag op het water kunt ontspannen.

Meer informatie en boeken

Vergelijk de hotels in Workum en vind jouw ideale vakantie

Je kunt vanuit de hotels in Workum de hele dag het water op. Als je een vaarbewijs hebt, kun je zelf een jacht of een sloep huren om vanuit het water de omgeving en de omliggende plaatsen te bezoeken. Je kunt bij een hotel Workum ook een rondvaart boeken en je laten informeren door een gids. Niet alleen geniet je dan van het uitzicht, maar je krijgt tegelijkertijd veel informatie. Fietstochten maak je door de Gaasterlandse bossen of langs het IJsselmeer. Neem een picknickmand mee en geniet van de mooie natuur en de rijke historie van Workum.