Hotel IJlst

Hotel IJlst

Dit pittoreske dorpje heeft een prachtig historisch centrum wat vele toeristen trekt voor het maken van een stadwandeling. Het is het kleinste dorpje van de Friese elf steden. Voor een hotelovernachting in een hotel IJlst kun je terecht bij Hotel Herberg Joure, Hajé hotel Joure of bij Stayokay Sneek. Dit mooie dorp is niet voor niets het filmdecor van de film Schippers van de Kameleon. Je kunt hier op verschillende plaatsen aanmeren en een wandeling door het mooie historische centrum maken. In de omgeving kun je uitstekend wandelen, fietsen of varen. Rondtochten maken kan ook.

Stayokay Sneek

Als je op zoek bent naar hotels IJlst aan het water, dan is de ligging van dit hostel perfect. Het ligt aan de Haukesloot aan een brede vaarweg. Vanuit het watersportcafé kun je de hele dag boten en schepen voorbij zien varen. Je kunt hier ook een electrosloep of valk huren om zelf de waterrijke omgeving te verkennen. Dit hotel IJlst is tevens erg kindvriendelijk. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken tijdens de kinderactiviteiten in de weekenden en in de vakanties. Er is ook een kinderspeelplaats aanwezig en een speelhoek. In de tuin kun ze lekker buitenspelen.

Meer informatie en boeken

Buitenplaats T Ges

Dit is de plek voor watersporters om te verblijven. Dit watersporthotel is helemaal gericht op de watersporter. Er is een aanlegplaats voor rondvaartboten en er zijn diverse watersportarrangementen te boeken. Vanuit het sfeervolle terras kijk je uit over de Haukesloot. Je kunt in de omgeving zelf een boot huren om vervolgens aan te meren bij een van de hotels in IJlst. Je verblijft in een moderne kamer welke voorzien is van alle gemakken. Voordat je op pad gaat geniet je eerst nog even van het uitgebreide ontbijtbuffet. Bij mooi weer kun je hier barbecueën.

Meer informatie en boeken

Hotel Herberg Joure

Wanneer je in een hotel IJlst wilt verblijven waar je het echte Friese gevoel kunt ervaren, dan beleef je het vast en zeker in dit monumentale en gezellige onderkomen. Je slaapt in een unieke kamer. Elke kamer heeft namelijk een andere Friese naam wat een mooie symboliek heeft. In de omgeving zijn er tal van fiets- en wandelroutes te vinden. Je krijgt een gratis routekaartje van de omgeving mee. In de ochtend krijg je een stevig ontbijt in de gelagkamer. Uiteraard met een Fries tintje. Een echte Friesland ervaring begint bij deze accommodatie in de nabije omgeving van Hotels IJlst.

Meer informatie en boeken

Vergelijk de hotels in IJlst en vind jouw ideale vakantie

In de omgeving van een hotel in IJlst valt er genoeg te beleven. In de plaats zelf kun je het Doe- en Kijkcentrum Nooitgedagt bezoeken. Je kunt hier onder andere een mooie collectie schaatsen bezichtigen of de verzameling handgemaakte houten speelgoed. De VVV stadswandelingen door het pittoreske dorpscentrum trekken jaarlijks duizenden toeristen. De markante lindebomen bepalen het aangezicht van het dorp. Om de omgeving van de hotels IJlst te verkennen kun je een rondvaart maken met de boot Houten Bok. Ontdek zelf hoe mooi het hier is en boek een hotel IJlst.